Macbook Reparatie, onderhoud en upgrades.

Is jouw Macbook traag bij het openen van programma’s? Vertoond hij vertraging in het algemeen gebruik? Staar jij naar een constant zwart scherm van jou Macbook? Neem dan contact op met het ervaren en professionele team van PC Reparatie Almere.
Wij helpen je graag met het vinden van een eerlijke en passende oplossing. Mede door onze jarenlange ervaring kunnen wij snel diagnose van de hard/software uitvoeren waardoor jij uiteindelijk sneller wordt geholpen en weer aan de slag kunt met jouw Macbook.
Ook kunnen wij onderhoud en/of uitbreiding van bestaande hardware uitvoeren. Zo kunnen Macbook apparaten achteraf door ons geüpgraded worden. Afhankelijk van jou situatie is het mogelijk om door onze onderhoudsmonteurs het RAM (intern) geheugen te laten uitbreiden of vervangen, de hardschijf uitbreiden of te upgraden naar een SSD (Solid State Drive).

Het vervangen van de traditionele harde schijf voor een SSD!
De laatste aantal jaren zijn er vele doorbraken geweest omtrent innovatie op het gebied van computer hardware. Hierdoor is het zo dat computeronderdelen sneller, beter, energiezuiniger en goedkoper zijn dan ooit.
Door innoverende technieken zijn er SSD (Solid State Drives) ontwikkeld. Aangezien deze SSD’s velen malen sneller dan de verouderde techniek van een HDD (ofwel Hard Disk Drive) zijn, is dit een goedkope manier om oudere systemen, zoals ook jouw Macbook, vliegensvlug data te laten opslaan, programma’s te openen (in combinatie met RAM geheugen) en zelfs het opstarten van de Macbook verloopt in een fractie van de tijd dat deze dat voorheen deed.
Door de tijdsbesparing alleen is het de moeite al waard om te kiezen de traditionele hard schijf te vervangen voor een SSD (Solid State Drive).

Het upgraden of vervangen van RAM (intern) geheugen:

Het RAM (intern) geheugen is bedoeld voor kort termijn data opslag en overdracht en werkt samen met een ander onderdeel van jouw Macbook, namelijk de processor (CPU). De processor (CPU) stuurt vliegensvlug tijdelijke data naar het RAM (intern) geheugen om deze vervolgens op zijn beurt te verwerken om zo jouw programma/video/foto of andere zaken, weer te geven. Hoe efficiënter het RAM (intern) geheugen) hoe efficiënter jouw Macbook zal zijn en hoe sneller programma’s op jouw scherm zullen verschijnen. Ook zorgt meer RAM (intern) geheugen ervoor dat je meer programma’s tegelijkertijd, kunt openen en bedienen. Dit zonder enig prestatieverlies of het mogelijk vastlopen van jouw Macbook.
Wil jij graag een snellere Macbook die meer applicaties zonder problemen, naast elkaar kan laten functioneren? Neem dan direct contact op en vraag naar de mogelijkheden voor jouw Macbook.

Waarom de hard schijf uitbreiden?

Een hard schijf ook wel afgekort als HDD – in tegenstelling tot het RAM (intern) geheugen – is bedoeld voor al jouw lange termijn dataopslag. Elke hard schijf is gelimiteerd door zijn maximum capaciteit welke hij op kan slaan en dus voor jou kan bewaren op jouw Macbook. Soms is de opslagcapaciteit van de voorgeïnstalleerde hard schijf in een Macbook niet voldoende om al jouw belangrijke en waardevolle documenten/foto’s en andere zaken, op te slaan. Hierdoor kun je ervoor kiezen om bij ons – zonder verlies van data – de Macbook hard schijf uit te breiden naar een grotere variant. Zodoende heb je voldoende ruimte om je data op te slaan en nog meer uit je Macbook te halen.
Heb jij dus meer opslagcapaciteit nodig in jouw Macbook? Geen probleem, neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.