iMac reparatie en onderhoud en uitbreiding bij pcreparatiealmere.nl

 

Heb jij last van een zwart scherm terwijl je de iMac opstart? Is jouw iMac traag bij het openen van programma’s of vertoond hij vertraging in het algemeen gebruik? Dan ben je bij het ervaren en professionele team van PC Reparatie Almere op het juiste adres.

Wij helpen je graag met het vinden van een eerlijke en passende oplossing. Mede door onze jarenlange ervaring kunnen wij snel diagnose van de hard/software uitvoeren waardoor jij uiteindelijk sneller wordt geholpen en weer aan de slag kunt met jouw iMac.

Ook kunnen wij onderhoud en/of uitbreiding van bestaande hardware uitvoeren. Zo kunnen iMac apparaten achteraf door ons geüpgraded worden. Afhankelijk wat er nodig is -wat uiteraard in overleg gebeurt- is het mogelijk om door onze onderhoudsmonteurs het RAM (intern) geheugen uit te breiden, de hardschijf te vergroten of te upgraden naar een SSD (Solid State Drive).

 

Waarom zou je het RAM (intern) geheugen uitbreiden vraag je, je misschien af.

Het RAM (intern) geheugen is voor dataopslag op korte termijn en werkt samen met een ander zéér belangrijk component van een iMac, de processor (CPU). De processor (CPU) stuurt tijdelijke data naar het RAM (intern) geheugen om deze vervolgens zo snel als mogelijk te verwerken en te laten functioneren. Hoe efficiënter het RAM (intern) geheugen hoe efficiënter jouw iMac zal zijn en hoe sneller programma’s op jouw iMac scherm zullen verschijnen. Ook zorgt meer RAM (intern) geheugen ervoor dat je meer programma’s tegelijkertijd kunt openen en bedienen. Dit zonder enig prestatieverlies of het mogelijk vastlopen van jouw iMac.

Waar wacht je nog op? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

 

De iMac harde schijf uitbreiden?

De harde schijf – in tegenstelling tot het RAM (intern) geheugen – is bedoeld voor lange termijn opslag op jouw iMac. Elke harde schijf heeft een maximumcapaciteit welke hij op kan slaan en dus voor jou kan bewaren in zijn geheugen. Soms is deze opslagcapaciteit van de voor geïnstalleerde harde schijf niet voldoende om al jouw belangrijke en waardevolle documenten/foto’s en andere zaken, op de iMac te slaan. Hierdoor kun je ervoor kiezen om bij ons – zonder verlies van data – de harde schijf uit te breiden naar een grotere variant. Zodoende heb je voldoende ruimte om je data te bewaren en zo nog meer uit je iMac te halen.

Geïnteresseerd in meer opslag en wat er mogelijk is? Neem dan nu contact met ons op.

 

Wat is de toegevoegde waarde van het laten vervangen van de harde schijf door een SSD (Solid State Drive) in mijn iMac?

In de laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest in de computerwereld. Computeronderdelen worden sneller, beter, energiezuiniger en goedkoper. Daarnaast worden bestanden telkens groter. Denk aan foto’s/video’s van een recente digitale camera of zelfs smartphone. Deze worden groter en groter door meer megapixels wat resulteert in een prachtige afbeelding, die echter wel meer ruimte in beslag neemt. Deze data wil je uiteraard zo snel mogelijk opslaan op jouw iMac. Een SSD (Solid State Drive) is ideaal hiervoor. Een SSD (Solid State Drive) is vele malen sneller, stiller (geen bewegende onderdelen zoals in een traditionele hard schijf) en verbruikt minder energie. Doordat de SSD (Solid State Drive) vele malen sneller is, kan deze jouw data dan ook in een veel kortere tijd opslaan, delen en ook openen/afspelen op jouw iMac. Tevens is het zo dat een SSD (Solid State Drive) ervoor zorgt dat je iMac in mum van tijd op is gestart en programma’s zullen – in combinatie met snel RAM (intern) geheugen – met één muisklik vliegensvlug opstarten.

Alleen al door de tijdsbesparing is het de moeite waard om te kiezen de traditionele hard schijf in jouw iMac te vervangen door een SSD (Solid State Drive). Neem dan ook nu nog contact met ons op en profiteer ook van een sneller iMac systeem.